Nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio Panevėžyje kepamas „Čičinsko“ kepsnys, yra tapęs miesto vizitine kortele. Kadangi Panevėžio krašte gerai dera bulvės, buvo sumanytas originalus kepsnys. Tai mėsos įdaras, kuris iš pradžių apvyniojamas iš bulvių ir miltų pagaminta tešla, o vėliau verdamas aliejuje. Prie kepsnio patiekiamas šviežių salotų, marinuotų svogūnų ir pomidorų garnyras. Patiekalas buvo pakrikštytas bajoro Čičinsko vardu, nes 1972-aisiais sukako 300 metų nuo jo mirties. Apie XVII amžiuje gyvenusį Čičinską sklido įvairios legendos. Grožinėje literatūroje jis minimas kaip tėvynės išdavikas, nes prisidėjo prie Abiejų Tautų Respublikos Seimo išardymo. Taip liūdnai apie Čičinską yra rašę Maironis bei Adomas Mickevičius. Visgi tai – tik literatūrinė interpretacija, nes mažai išlikę istorinių faktų apie šią asmenybę.
Eltos nuotr.
Komentarai
Bendravimo taisyklės