Paskambinkite į studiją

Monika plati101
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Ar plika akimi galima atpažinti nekokybišką medų?

2025-01-06, Pirmadienis 16:05
Monika Kazlauskaitė

Šaltuoju metų laiku, kai vyrauja virusinės peršalimo ligos, pirmoji skubi pagalba, kurios daugelis griebiasi – medus ir kiti bičių produktai. Tačiau vietiniai bitininkai įspėja, kad toli gražu ne visas medus atsiduriantis prekybos lentynose yra kokybiškas, kalbama apie itin dažnai pasikartojančią medaus klastojimo problematiką.

Kaip atskirti kokybišką medų nuo nekokybiško? Kaip reikia medų vartoti su arbata, kad gautume visas geriausias medaus medžiagas? Kodėl medus pradeda rūgti? Kodėl verta vietoje maisto papildų kartas nuo karto į mitybos racioną įtraukti bičių duonelę?

Apie tai ir kur kas daugiau kalbame su „Statinė medaus" įkūrėju bitininku Dariumi Keturakiu.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: https://www.patreon.com/ziniuradijas

Naujausi epizodai