Lietuvoje jau kurį laiką ekologinių produktų rinka augimo požymių nerodo. Maža to, ekologiškai žemę dirbančių ūkininkų šalyje mažėja, o didelė dalis jų užaugintos produkcijos eksportuojama ir vidaus rinkoje nepasilieka. Tačiau Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos pirmininko pavaduotojas Saulius Daniulis įsitikinęs, kad ekologinę gamybą būtų galima paskatinti per viešąjį sektorių, t. y., darželių, mokyklų auklėtinius būtų galima maitinti vietos ūkininkų užauginta ekologiška produkcija. Tačiau tai padaryti kol kas ne taip paprasta.
Kodėl žaliųjų viešųjų pirkimų taisyklės ne visada padeda ūkininkams tiekti savo produkciją į ligonines, darželius ir mokyklas? Kuo skiriasi ekologiškas pienas nuo įprastinio? Kaip perkant ekologišką maistą galima sutaupyti? Apie tai ir dar daugiau diskutuojame laidoje „Žinau, ką valgau".
Komentarai
Bendravimo taisyklės