Paskambinkite į studiją

 
Grįžti 10 s atgal
00:00
00:00
00:00
Nustatymai
Išdidinti
Error loading media:
File could not be played
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Ar tikrai maitindamiesi ekologišku maistu galime sutaupyti?

2025-02-24, Pirmadienis 16:05
Monika Kazlauskaitė

Lietuvoje jau kurį laiką ekologinių produktų rinka augimo požymių nerodo. Maža to, ekologiškai žemę dirbančių ūkininkų šalyje mažėja, o didelė dalis jų užaugintos produkcijos eksportuojama ir vidaus rinkoje nepasilieka. Tačiau Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos pirmininko pavaduotojas Saulius Daniulis įsitikinęs, kad ekologinę gamybą būtų galima paskatinti per viešąjį sektorių, t. y., darželių, mokyklų auklėtinius būtų galima maitinti vietos ūkininkų užauginta ekologiška produkcija. Tačiau tai padaryti kol kas ne taip paprasta.

Kodėl žaliųjų viešųjų pirkimų taisyklės ne visada padeda ūkininkams tiekti savo produkciją į ligonines, darželius ir mokyklas? Kuo skiriasi ekologiškas pienas nuo įprastinio? Kaip perkant ekologišką maistą galima sutaupyti? Apie tai ir dar daugiau diskutuojame laidoje „Žinau, ką valgau".

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: https://www.patreon.com/ziniuradijas

Naujausi epizodai

ANALITIKA

VERSLAS

KĄ GALI EUROPA?

PAŽINK SAVE

NAUJOJI KARTA

PARTNERIO TURINYS

SIŪLOME

Europoje drastiškai krenta „Teslos“ pardavimai