Mes iki šiol neturime vieno apibrėžimo, kas yra ta lietuviška virtuvė. Galime dėl to ginčytis ir kovoti, vertindami pagal savo kriterijus ir suvokimą. Visgi jau romėnai sakydavo, kad dėl skonio nesiginčijama ir tai būdavo siūlymas nutraukti ginčą, jei argumentuojama estetiniais ir subjektyviais vertinimais.
Daugiau nei dvejus metus maisto pasaulį tyrinėjančioje laidoje „Skonio iššūkis“ šį sezoną turite unikalią galimybę išgirsti ne ginčus, o žmonių, keičiančių Lietuvos gastronominį pasaulį, maisto filosofiją. Geriausi skirtingų kartų virtuvės šefai, mokslininkai, verslininkai, įvairių sričių profesionalai, knygų autoriai, tinklaraštininkai, populiarių iniciatyvų kūrėjai – visus juos vienija maistas.
Sužinosite, kas šiuos žmones motyvuoja ir kaip maistas tampa priemone pakeisti pasaulį. Taigi, jokių ginčų nebus, bent jau kol kas!
Laidą rengia „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG).