Paskambinkite į studiją

 
Grįžti 10 s atgal
00:00
00:00
00:00
Nustatymai
Išdidinti
Error loading media:
File could not be played
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Kaip iškepti steiką jo nesugadinus?

2025-04-07, Pirmadienis 16:05
Monika Kazlauskaitė

Mėgstama juokauti, kad mes dažniausiai valgome karvieną, o ne jautieną. Tačiau šiuose žodžiuose iš tiesų yra daug tiesos. Pati kokybiškiausia jautiena iš Lietuvoje auginamų veislinių mėsinių galvijų yra eksportuojama, tik pavieniai augintojai mėsą parduoda tiesiai iš ūkio. Dėl labai griežtų veterinarinių reikalavimų skersti gyvulius ūkiuose yra itin sudėtinga, tačiau keletui ūkių tai padaryti pavyko. Vienas jų – Mindaugas Kinderis, ūkininkauja Utenos krašte, augina limuzinų veislės galvijus ir iš vieno gyvulio jis išpjausto net 25 skirtingus kepsnius. Tačiau ūkininkas sako, kad net ir kokybišką mėsą sugadinti netinkamai ją ruošiant labai lengva.

Kaip tinkamai iškepti jautienos kepsnį? Kuo skiriasi jautiena nuo karvienos? Kodėl Mindaugo fermoje groja klasikinė muzika?

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: https://www.patreon.com/ziniuradijas

Naujausi epizodai

ANALITIKA

VERSLAS

KĄ GALI EUROPA?

PAŽINK SAVE

NAUJOJI KARTA

PARTNERIO TURINYS

SIŪLOME

Kaip iškepti steiką jo nesugadinus?