Mėgstama juokauti, kad mes dažniausiai valgome karvieną, o ne jautieną. Tačiau šiuose žodžiuose iš tiesų yra daug tiesos. Pati kokybiškiausia jautiena iš Lietuvoje auginamų veislinių mėsinių galvijų yra eksportuojama, tik pavieniai augintojai mėsą parduoda tiesiai iš ūkio. Dėl labai griežtų veterinarinių reikalavimų skersti gyvulius ūkiuose yra itin sudėtinga, tačiau keletui ūkių tai padaryti pavyko. Vienas jų – Mindaugas Kinderis, ūkininkauja Utenos krašte, augina limuzinų veislės galvijus ir iš vieno gyvulio jis išpjausto net 25 skirtingus kepsnius. Tačiau ūkininkas sako, kad net ir kokybišką mėsą sugadinti netinkamai ją ruošiant labai lengva.
Kaip tinkamai iškepti jautienos kepsnį? Kuo skiriasi jautiena nuo karvienos? Kodėl Mindaugo fermoje groja klasikinė muzika?
Komentarai
Bendravimo taisyklės